CFX kylboxarGuide: Så här ansluter du kylaren

CFX kylboxar

Guide: Så här ansluter du kylaren

Anslutning till en likströmskälla - fordons- eller båtbatteri

Kylboxen kan drivas med 12 V eller 24 V

**⚠ OBS! Risk för skador!
Koppla bort kylboxen och andra förbrukare från batteriet innan du ansluter batteriet till en snabbladdare. Överspänning kan skada apparatens elektronik.

ⓘ Av säkerhetsskäl är kylboxen utrustad med en elektronisk system för att förhindra omvänd polaritet. Detta skyddar kylboxen mot kortslutning vid anslutning till ett batteri.

• Anslut anslutningskabeln 12/24 V (2, bild nedan) till apparatens likspänningsuttag och till ett 12 V- eller 24 V-cigarettändaruttag.

Anslutning till en växelspänningskälla - vägguttag i hemmet eller på kontoret.

**⚠ FARA! Risk för elektrisk stöt!

• Anslut aldrig handtag stickproppar och strömbrytare med våta händer eller om du står på ett vått underlag.

• Om du använder kylboxen ombord på en båt med en AC-anslutning måste du installera en jordfelsbrytare mellan AC-nätet och kylaren. Rådfråga en utbildad tekniker.

ⓘ Kylboxen har en integrerad flerspänningsströmförsörjning med prioritetskrets för anslutning till en AC-spänningskälla. Prioritetskretsen kopplar automatiskt om kylboxen till AC-drift, även om 12/24 V-anslutningskabeln fortfarande är ansluten.

• Anslut AC-anslutningskabeln (3, bild nedan) till kylboxens AC-spänningsuttag och sedan till AC-vägguttaget.