CFX3 kylboxar Hur kan CFX3 drivas med solenergi?

CFX3 kylboxar

Hur kan CFX3 drivas med solenergi?

Vi rekommenderar att du använder en solpanel på 100 W eller mer och ett batteri på minst 40 Ah, t.ex. Dometic PLB40. Du behöver ett batteri med panelen för att lagra energin som kommer från solpanelen och sedan justera den till rätt spänning för CFX3.

För att avgöra hur länge batteriet kommer att driva en CFX3, granska CFX3:s genomsnittliga energianvändning per timme (Ah/h). Detta är den mängd energi som kylaren förbrukar under 1 timme vid en given intern- och omgivningstemperatur. Dividera batteriets användbara kapacitet (Ah) med CFX3:s genomsnittliga energianvändning (Ah/h) för att få fram antalet timmars drifttid.

För att bestämma solpanelens återmatade effekt till batteriet, se solpanelen tillverkare's Amp Output-specifikation för att beräkna hur mycket återmatad effekt till batteriet du kommer att generera under en viss tidsperiod. Detta är vanligtvis mellan 4-8A max per timme beroende på panelen. Planera för ungefär 6 soltimmar per dag för att göra din beräkning.