CFX3 kylboxar Min CFX säger "!ALERT - VOLTAGE LOW" trots att den är ansluten.

CFX3 kylboxar

Min CFX säger "!ALERT - VOLTAGE LOW" trots att den är ansluten.

CFX3 har ett 3-stegs batteriskydd system som aktivt övervakar inkommande likspänning och stänger av kylboxen om den känner av låg spänning. Denna funktion är främst avsedd att förhindra att kylboxen laddar ur fordonets startbatteri och att du blir strandsatt när du är ute på vägarna. Den förhindrar också skador på tillbehörsbatterier.

Batteriskyddet system har tre nivåer: vi rekommenderar High eller Medium för applikationer där CFX drivs från startbatteriet, och Low när den drivs från ett tillbehörs- eller dubbelbatteri. Om batteriskyddet är inställt på en rekommenderad inställning och CFX fortfarande inte slås på, prova att ställa in system till en nivå lägre - t.ex. från High till Med. Använd inte splitters, pigtails eller förlängningar. Var och en av dessa kan skapa mer linjeförlust (DC-spänningen minskar längs kabelns längd) vilket kommer att orsaka lägre spänning vid uttaget.

1. När elektricitet (ström) flödar från ett batteri, minskar batteriets spänning. Detta är känt som Peukerts lag, och brukar kallas spänningen när batteriet är "under belastning". Detta är viktigt att förstå vid felsökning av spänningsproblem eftersom CFX3 inte använder batterispänningen vid "ingen belastning" för 3-stegs batteriskydd system, utan snarare spänningen när kompressorn är igång och batteriet är belastat. Det innebär att ditt fordonsbatteri kan visa hela 12,8 V vid polerna, men när CFX3-kompressorn slås på kommer spänningen att sjunka för att sedan återgå till den ursprungliga spänningen när kompressorn stängs av.

2. Spänningsfallet från batteriet till CFX3 är också en viktig faktor att ta hänsyn till. Spänningen mäts i den interna elektroniken och beräknas sedan för att motsvara spänningen vid DC-kontakten i slutet av DC-kabeln. Detta värde visas på CFX3-displayen och i CFX3-appen.

Klicka på felsök detta larm nedan för att felsöka detta problem.